Новият болид на Ферари преодоля краш теста

Новият автомобил на Ферари за сезон 2024 във Формула 1, който засега носи работното означение 676, се е справил с краш теста на ФИА, който е задължителен преди хомологацията на всеки нов болид. В края на 2023 на краш теста се провалиха новите шасита на Алпин и Ред Бул, които бяха върнати за доработване преди да се явят повторно.

Според различни италиански медии, краш тестът е бил преди Коледа, а веднага след това е дошло затварянето на базите за коледните празници, което започна на 22 декември. Ферари се явява на краш тест в Болате до Милано в Италия, докато базираните във Великобритания отбори правят това в Кранфийлд. При RB20 на Ред Бул се оказа, че проблемът е в носа, който се е счупил и това е имало поражения и по корпуса на новия автомобил.

И новата кола на Алпин не издържала краш теста

Все още подробностите за болида с работно название 676 са много малко, но се очаква, че през февруари ще видим кола с по-различно оформени въздушни кутии, ново окачване, както отпред и така и отзад, за да се използват по-ефективно гумите. Също така най-вероятно предната част на шасито ще е с кил отдолу - решение, което първо се появи при RB19 на Ред Бул.

Новият болид на Ред Бул се провалил на краш теста?

Премиерата на Ферари 676 е на 13 февруари в Маранело, а веднага след това тимът ще използва дадените му по новите правила 200 километра за видеозаснемане и снимки, като на “Фиорано” ще карат и двамата пилоти Шарл Леклер и Карлос Сайнц.

Астън Мартин показва новия автомобил на 12 февруари

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти