Бърз французин се връща в WRC2

Битката в WRC2 в Световния рали шампионат догодина обещава да бъде изключително вълнуваща, тъй като участниците стават все повече и по-интересни.

Точно преди Нова година стана ясно, че френският асфалтов Никола Сиамен също ще участва в WRC2 догодина, като ще го гледаме с Хюндай i20 Rally2. Колата на Никола е от 2С Competition, като засега планът му включва „Монте Карло” и „Хърватия”, а дали ще кара в още състезания догодина ще зависи от резултатите в тези две първи ралита. През 2022 Никола кара с 2C Competition във френския асфалтов шампионат и познава добре тима.

Грязин ще кара за България, за да си спаси сезона в WRC2

Тази година Сиамен спечели първото място в WRC2 в рали „Централна Европа” и беше най-бърз в 8 скоростни отсечки, като стартира с Шкода Фабия RS Rally2. Също през 2023 Никола отпадна от рали „Хърватия”, където с по-старото си VW Polo GTI R5 вървеше в челото, но се преобърна, след това в Сардиния завърши 20-и в WRC2 по системата Суперали, а във Финландия остана 10-и в WRC2. През 2021 Сиамен завърши 3-и в WRC3 в рали „Монте Карло”, като тогава Никола беше част от групата френски пилоти, състезаващи се със Ситроен.

Още един силен пилот остава в WRC2

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти