Волф призна: Пренебрегвахме важен елемент в годините на доминация

Ръководителят на отбора на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф направи едно признание за годините на доминация от страна на базирания в Бракли екип.

Между 2014 и 2020 предимството на Мерцедес на пистата беше толкова голямо, че в тима не трябваше да се борят за всяка частица от секунда при обслужването на колите в бокса. В същото време техните съперници работеха много, за да подобрят пит стоповете си.

Механиците на Ред Бул с ново феноменално постижение

При събирането на разликите в челото през последните години бързите стопове се оказаха много по-важни от преди, а механиците на Мерцедес са едни от по-бавните в шамионата. По думите на Волф това се дължи на факта, че толкова много години манталитетът в Мерцедес не е бил подчинен на бързите спирания в бокса, а избягването на грешките и продължителните престоявания на колите на едно място.

„Нашият манталитет през последните 12 години беше, че не трябва да сме световни шампиони в пит стоповете. Просто трябваше да избягваме бавните стопове. Но сега достигнахме до ситуация, в която силите в челото са изравнение и ние трябва да подобрим много стоповете си. От гледна точка оборудването и ефикасността на работата ние ще се подобрим, за да сме по-бързи от 3.5 секунди“, обясни Волф.

По-рано тази година отборът на Макларън постави нов рекорд за най-бърз пит стоп в историята на Формула 1. Механиците на тима смениха гумите на Ландо Норис по време на Гран При на Катар за само 1.80 секунди.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти