Ще има още промени по името на Заубер преди началото на сезона

През миналата седмица Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува официалния списък с участниците във Формула 1 през 2024 година.

От него стана ясно какво ще е новото официално име на отбора на Заубер, който се разделя с Алфа Ромео след шестгодишно партньорство. В списъка швейцарският тим е заявен с името Stake F1 Team Kick Sauber, заради двата си основни спонсора.

Алфа Таури си остава Алфа Таури, поне засега

Това име много бързо стана обект на подигравки в социалните мрежи, а много медии, включително и нашата, взеха решението да наричат отбора просто Заубер.

На фона на тези подигравки от Заубер вчера пуснаха съобщение в социалните мрежи, в което потвърждават, че това не е окончателното име на отбора. Новата му идентичност ще бъде обявена на 1 януари, когато официално изтича и договора с Алфа Ромео.

„Изглежда, че обявеното наскоро ново име прикова вниманието... Ние не сме готови да обявим резултатите, ние сме наясно какъв е залогът. Бъдете спокойни, нашата мисия е да отприщим най-вълнуващата идентичност, която този отбор някога е имал. Дните на късото и сладкото отминаха. Ние подготвяме пир“, написаха от Заубер.

Ауди няма да бъде част от новия бранд на Заубер

Както е известно новата идентичност ще бъде използвана в рамките на следващите два години преди през 2026 екипът от Хинвил да стане заводският отбор на Ауди.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти