Спринтовете в MotoGP увеличиха публиката

Световният шампионат по мотоциклетизъм на писта MotoGP въведе спринтове във всеки един състезателен уикенд - 20 допълнителни старта в съботите преди основните състезания в неделя. Пилотите вече се оплакват, че тези допълнителни стартове им тежат, а бившият световен шампион Фабио Куартараро обясни, че “няма нужда” всеки уикенд да има спринт.

В 15 от 20-те състезателни уикенда спринтовете са довели до увеличение на посещаемостта на пистата, като тепърва се чакат и данните от телевизиите от цял свят. За Остин все още няма данни за зрителите за уикенда, в Индия това беше първо състезание и няма с какво да се сравни, а само в Индонезия и Аржентина зрителите в събота намаляват. В Австралия пък неделното състезание беше преместено в събота заради лошото време, а спринтът беше отменен.

Дукати: Мартин заслужава да е заводски пилот, но няма да е догодина

Но многото падания този сезон се обясняват със спринтовете и оспорваните битки в началните обиколки и през 2023 няма нито едно състезание, в което на стартовата решетка да застанат всички пилоти, които караха с пълна програма през сезона.

В Прамак не планират да наемат Маркес

За 2024 календарът предвижда 22 кръга и общо 44 състезания, като в шампионата се връща Арагон и отложеното тази година състезание в Казахстан.

Жоан Мир е "много щастлив" от новия мотор на Хонда

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти