Васьор: Всяка седмица си говоря с Хамилтън

Шефът на Ферари Фредерик Васьор обясни, че спекулациите относно преговорите с Люис Хамилтън не са сериозни, тъй като двамата поддържат отношения от времето, когато 7-кратният световен шампион във Формула 1 беше пилот в GP2 и се състезаваше за тима, оглавяван от французина – АРТ. През 2006 Хамилтън спечели титлата в GP2 с АРТ под ръководството на Васьор и през 2007 дебютира във Формула 1 с Макларън.

Васьор потвърди, че е говорил с Хамилтън в Азербайджан, по времето, когато бъдещето на Люис в Мерцедес все още беше неясно. Но по-късно, през септември, по време на Гран При на Италия беше обявено, че Хамилтън е подписал за още 2 години с Мерцедес и слуховете за евентуален негов трансфер във Ферари пресъхнаха.

Хамилтън отново забрави за кой отбор се състезава

Сега Васьор потвърди и още нещо – че очаква настоящите пилоти на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц да преподпишат със Скудерията.

Ето кога ще е премиерата на новото Ферари

„Всяка седмица или всеки месец си говоря с Люис и това е така от 20 години, така че тук няма някакво събитие, ние постоянно поддържаме връзка – обясни Васьор. – Истината е, че половината пилоти от Формула 1 в миналото са карали под мое ръководство. В Баку обсъждахме с Люис бъдещето му и оттам това стана голяма новина, но ако всеки път подписвах договор с Люис, след като си говорим, това щеше да ми струва цяло състояние.”

Само един пилот успя да изпревари Верстапен през 2023

По отношение на Леклер и Сайнц, Васьор уточни, че целта на Ферари е новите им договори да са факт преди началото на сезон 2024 – последната година по настоящите контракти на пилотите.

25 милиона долара е премията на Макс за рекордния сезон

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти