Строл: Нямаме нужда от нови акционери

Собственикът на Астън Мартин Лорънс Строл за пореден път опроверга слуховете, че планира да продаде тима във Формула 1 и да напусне спорта. От няколко месеца насам вървят упорити спекулации, че канадският милиардер ще се раздели с тима, най-вероятно и с автомобилната компания Астън Мартин, а освен това се появиха спекулации, че Фернандо Алонсо иска да напусне заради тази несигурност.

Сега Строл реши да изясни напълно ситуацията около развитието на Астън Мартин и влизането на още един акционер, който придоби 10 процента от тима – Arctos Partners.

В Астън Мартин очакват по-оспорвани битки в челото догодина

„Не сме инвестирали стотици милиони, за да изградим най-добрата база във Формула 1 и не сме наели още 400 от най-добрите специалисти в спорта, за да напуснем Формула 1 – обясни Строл-старши пред вестник The New York Times. – Моят ангажимент е ясен и не се е променил, искам да остана мажоритарен акционер в тима още дълго, дълго време. Същото важи и за автомобилната компания, планирам да остана начело на тези бизнеси още дълго време, това е само началото.”

25 милиона долара е премията на Макс за рекордния сезон

Строл потвърди продажбата на деля на Arctos Partners и определи сделката като „стратегическа”, след което обясни, че Астън Мартин вече няма нужда от свежи пари и няма да търси нови акционери.

Само един пилот успя да изпревари Верстапен през 2023

„Това важи за следващите поне 10 години, няма да търсим нови акционери, аз оставам мажоритарен собственик – поясни Лорънс. – Надявам се, че дори и за по-дълго време.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти