Дукати: Мартин заслужава да е заводски пилот, но няма да е догодина

Генералният мениджър на Дукати Джиджи Дал’Ина призна, че вицешампионът в MotoGP за този сезон Хорхе Мартин “заслужава” да е заводски пилот на италианците, но това няма да се случи догодина.

Мартин се бори за световната титла с Франческо Баная до последното състезание за сезона, но падна във Валенсия и италианецът записа втора поредна титла с 39 точки аванс пред испанеца. Ако обаче Мартин беше спечелил титлата, това автоматично щеше да го вкара в заводския тим на Дукати за догодина на мястото на Енеа Бастианини. Но сега Мартин остана в Прамак и догодина.

Дукати: Мартин беше по-бърз, но Пеко се справи с напрежението

След Гран При на Валенсия Мартин заяви, че ако през сезон 2023 не е доказал на Дукати, че е заслужил място в заводския тим, то най-вероятно никога няма да успее. И сега Дал’Ина заяви, че е напълно съгласен с това изказване на пилота.

Пеко Баная с втора поредна титла в MotoGP, шампионът спечели във Валенсия

“Хорхе се представи фантастично тази година, съгласен съм с него - обясни шефът на Дукати. - Той със сигурност заслужава място в заводския отбор. Но вече имаме сключени договори, много неща, които не можем да променим.”

Спортният директор на Дукати Давиде Тардоци пък вече обясни, че най-силният пилотски състав на заводския тим ще е с Баная и Мартин. Той обаче допълни, че “няма да е честно” Бастианини да не получи втори шанс, тъй като пропусна голяма част от сезон 2023 заради инцидента, който преживя в Португалия.

От Дукати потвърдиха с коя версия на Desmosedici GP23 ще разполага Маркес

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти