Верстапен каза какви планове има за след оттеглянето си от Ф1

Макс Верстапен вече неколкократно е заявявал, че настоящият му договор с отбора на Ред Бул може да е последният му във Формула 1, тъй като той иска да се занимава и с други неща. Контрактът на трикратния световен шампион в екипа от Милтън Кийнс е до края на 2028 година, което означава, че нидерландецът ще кара поне още пет сезона преди да се пенсионира.

Но какво ще прави Верстапен след като се оттегли от Формула 1? Отговорът на този въпрос даде самият нидерландец в интервю за швейцарския вестник Blick.

Верстапен вече мисли за отказване от Формула 1

Една от надежтите на Верстапен е той да стане ръководител на отбор, но не и във Формула 1, а в друг шампионат. По неговите думи той ще бъде един безпардонен шеф, който няма да се интересува много от мненията в социалните мрежи.

Верстапен: Алонсо иска да участваме заедно в Льо Ман

„Това е моята цел. Не е задължително аз да карам, но искам да изградя нещо и да давам шанс на талантливи пилоти. Не е задължително да е във Формула 1, но искам да им помагам да прогресират в състезателния свят.„Има толкова много серии, в които можеш да се забавляваш и да има успехи. А като професионален пилот ти можеш да си вадиш прехраната в там. Не е само Формула 1.„Определено ще съм безпардонен шеф. Може би ще съм малко старомоден, защото всичко е представяне, а не социални мрежи. Аз просто искам да печеля, защото това затваря устите на критиците и е най-важното нещо за мен“, заяви Верстапен.

Още от Моторни спортове

Виж всички