Кой е най-ценният урок, който Пиастри научи в дебютния си сезон

Оскар Пиастри остави досто добро впечатление в хода на дебютния си сезон във Формула 1 с екипа на Макларън.

Австралиецът завърши годината на деветото място в генералното класиране с 97 точки на своята сметка. Той регистрира две качвания на подиума (в Япония и Катар) и победа в спринта на пистата „Лусайл“.

Но годината не беше само тези върхови моменти. Както при всеки новак и при Пиастри имаше слаби моменти и такива, в които се научаваха важни уроци. Но кой точно беше най-важният урок, който австралиецът научи в хода на първия си сезон във Формула 1? Отговорът на този въпрос даде самия Пиастри.

Пиастри е най-добрият новак от Верстапен насам

„Имаше много уроци. За мен най-ценният урок беше, че не мога да се отпусна. Всяка грешка във Формула 1 струва изключително скъпо. Всички пилоти са много конкурентни, същото важи и за отборите.„Ако дори за момент се отпуснеш можеш да загубиш много време и позиции. Така че това беше най-ценният урок. Имаше и по-специфични неща свързани с карането и работата с енергията. Беше натоварена година. Но просто колко конкурентни са всички и как не можеш да лежиш на стари лаври беше най-ценният урок“, разкри пилотът на Макларън.

След позитивното си представяне в дебютната си кампания Пиастри подписа нов договор с Макларън и ще бъде част от тим от Уокинг през следващите три години. Поне в две от тях той ще си партнира с Ландо Норис, а до момента партньорството между двамата е доста хармонично.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти