Дукати: Мартин беше по-бърз, но Пеко се справи с напрежението

Генералният мениджър на Дукати Луиджи Дал'Иня коментира битката за световната титла в MotoGP между Франческо Баная и Хорхе Мартин, която беше спечелена от Баная.

Италианецът триумфира с втората си поредна титла, въпреки че в заключителната фаза от сезона Мартин беше по-бърз от него като чисто темпо. Пилотът на Прамак Дукати обаче допусна няколко сериозни неточности, които в крайна сметка позволиха на Баная да триумфира в края на сезона.

Пеко Баная с втора поредна титла в MotoGP, шампионът спечели във Валенсия

„По мое мнение за Пеко финалът на сезона беше труден, започвайки от Барселона. Хорхе определено беше по-бърз от него на много от пистите. Но за мен Пеко се справи добре с напрежението в хода на целия сезона, а това нещо, което е много важно.„За нас сезонът беше страхотен. Някои цифри са невероятни и ние сме много горди от работата, която свършихме. Искам да благодаря на първо място на всички пилоти, защото те са невероятни, но няма да пропусна и служителите на Дукати, които също се справиха страхотно през сезона.„Ние подобрихме много мотора, най-вече компонентите, в които нашите съперници ни превъзхождаха. Например в началото на сезона моторът на КТМ беше най-добрият на старта. Така че благодаря на всички в Дукати.„Беше трудна година, защото имахме двама наши пилоти, които се бореха за титлата. Трябва да им дадем равен шанс да спечелят и да имат еднакви мотори. Със сигурност за нас е по-добре, че Пеко спечели, защото спонсорите ни са много важни за Дукати. Но трябваше да бъде коректни и да дадем равен шанс да двамата, което и направихме“, заяви Дал'Иня.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти