Рали "Швеция" остава част от календара на WRC до 2027 година

Организаторите на Световния рали шампионат (WRC) обявиха, че рали „Швеция“ ще продължи да бъде част от календара на шампионат поне до 2027 година, след като състезанието подписа нов, тригодишен договор.

Рали „Швеция“ е единственото снежно състезание в календара на WRC, като състезанието е част от първия сезон в историята на шампионата през 1973 година. През 2022 година базата на ралито се премести в Умеа в по-северната част на Швеция, за да се гарантират перфектни условия.

„Това споразумени гарантира мястото на Швеция в Световния рали шампионат и подсигурява бъдещето на единственото истински зимно рали. Преместването в Умеа се оказа много успешно и ние благодарим на местните власти за желанието да развиват рали „Швеция“ заедно с нас“, заяви евент директорът на WRC Саймън Ларкин по повод новия договор на рали „Швеция“.

През 2024 година рали „Швеция“ ще се проведе между 15 и 18 февруари и ще бъде втори кръг за сезона в WRC след рали „Монте Карло“ (25-28 януари). Надпреварата в Швеция ще включва 18 отсечки с обща дължина от 301.76 километра. Миналата година състезанието беше спечелено от Ойт Танак, който през последните години се наложи като един от най-силните пилоти на сняг в WRC.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти