В Мерцедес търсят отговор за големите разлики между Хамилтън и Ръсел

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел бяха единствената двойка съотборници, която завърши сезон 2023 във Формула 1 с равен резултат в квалификациите. Двамата се победиха един друг по 11 пъти, а средната разликата между тях беше 0.017 секунди в полза на седемкратния световен шампион.

Тази средна разлика обаче далеч на показва реалното разпределение на силите между двамата британци. Често в квалификационните сесии дистанцията между тях беше доста голяма, а в отбора все още търсят отговор защо се стигаше до такива големи разлики, които на моменти достигаха до няколко десети от секундата.

Новият Мерцедес ще е с 2,5 секунди по-бърз

„Това е нещо, което забелязахме в отбора. В хода на целия сезон аз и Люис май в нито един момент нямахме еднакво темпо. За последните две години сме равни в квалификациите, но или единият ще е с шест десети напред, или другият. Това е нещо, което се опитваме да си обясним.„Мисля, че често, когато изоставаш ти натискаш повече, за да стопиш разликата. Понякога, когато правиш това ти всъщност правиш крачка назад, вместо да наваксаш. Това е нещо, което аз се опитвам да си обясня и съм сигурен, че и той прави същото“, коментира Ръсел по повод битката му в Хамилтън в квалификациите във Формула 1.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти