Новият нападател на Реал Мадрид бил съвсем близо до Челси, "сините" не искали да надуват пазара

Очакваната с нетърпение в Реал Мадрид изгряваща звезда от Бразилия - Ендрик е бил съвсем близо до преминаване в Челси, което е било провалено от страна на лондончани. Настоящият футболист на Палмейрас, който продължава да чупи рекорди в своята родина, трябва да пристигне на “Сантиаго Бернабеу” следващото лято, когато ще навърши 18 години. Историята обаче можеше да е много различна, ако “сините” бяха довършили започнатото. В крайна сметка по-късно от Реал Мадрид решават да платят за Ендрик 40 милиона евро и още 20 под формата на бонуси.

Очакваният на “Бернабеу” бразилец изравни постижение на Неймар

“Бях много близо до трансфер в Челси. Родителите ми наистина харесаха Лондон, а и всички говорят добре за града,” признава самият бразилец.

Бащата на Ендрик - Дъглас Фелипе дори е пътувал до английската столица, за да се запознае с условията, които ще им бъдат предоставени.

“Всичко ни бе обяснено, запознаха ни с човека, който трябваше да ни помогне с настаняването. Тя ни показа къщата, в която ще живеем, училището, в което Ендрик ще ходи, църквата, която ще посещаваме. Всичко беше наред между нас и Челси. Не мога да кажа на 100% защо не стана, но сделката беше договорена. Вече дори в главата ми живеех в Лондон и в това студено време. Но след това мениджърът на сина ми се обади една вечер и каза, че собственикът на Челси се е отказал от сделката, защото е решил, че цената, която трябваше да платят, щяла да надуе пазара. Сумата беше 60 милиона евро за 16-годишно момче, което щеше да дойде в отбора след две години,” обяснява бащата на големия талант.

16-годишен топ талант ще дебютира за Бразилия

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти