В Маранело предпочитат Норис пред Сайнц?

Информацията около преговорите за новия договор на Шарл Леклер с Ферари зарадваха тифозите, но интересното е, че при Карлос Сайнц, който донесе единствената победа на Скудерията този сезон, ситуацията е доста по-различна.

Според непотвърдена информация на вестник La Gazzetta dello Sport, шефовете на Ферари и мениджмънтът на Сайнц не могат да се разберат за срока на новия му договор.

Леклер подписва за още 5 години с Ферари

Смята се, че Сайнц иска нов контракт за още два сезона, т.е. за 2025 и 2026, а от тима са готови да му предложат договор за една година - до края на 2025.

Във Ферари започнаха преговори с двамата пилоти

Президентът на Ферари Джон Елкан беше убеден, че двамата пилоти на Скудерията ще останат в тима и след 2024, но не се ангажира за какъв срок след изтичането на настоящите им договори.

Норис се надява да се бори за титлата догодина

Предполага се, че основният проблем в преговорите на Сайнц и Ферари се казва Ландо Норис. Пилотът на Макларън е ангажиран до края на 2025 и ако не подпише нов договор със Зак Браун, ще е на пазара за сезон 2026 във Формула 1. Британецът е много високо ценен сред големите отбори и се смята за реален претендент за място във Ферари, както и за Ред Бул, но отново - след края на 2025.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти