Тен Хаг: Манчестър Юн играе добре, а Онана е вторият най-добър вратар в Англия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг не е съгласен с критиките към отбора му и в частност към вратаря Андре Онана. През седмицата отборът завърши 3:3 срещу Галатасарай в Шампионската лига, а камерунецът е обвиняван за две от попаденията.

Манчестър Юн играе добре - заяви наставникът. - В сряда се представихме много силно, както го направихме и в Копенхаген. Дори срещу Байерн в Мюнхен бяхме на висота. Но и трябва да правим някои неща по-добре, да изчистваме индивидуалните грешки, да внимаваме при придвижването в защита и др.”.

Онана е силен характер. Ако анализирате изявите му, ще видите, че той е вторият най-добър вратар във Висшата лига на фона на статистиката”, отбеляза нидерландецът.

Тен Хаг визира показателите за брой спасявания на фона на очаквани голове. Според тази статистика само вратарят на Лутън Томас Камински се представя по-успешно от Онана.

Бившият страж на Интер е лидер по “сухи мрежи” в Премиър лийг с пет досега, но в ШЛ е неубедителен. “Андре знае, че направи някои грешки в ШЛ, но като цяло - на фона на първите му пет месеца тук - той се справя много добре. Забелязахте как Онана реагира след слаби изяви. Срещу Бърнли, който беше мачът веднага след този в Мюнхен, той беше невероятен. Андре ще се справи”, оптимист е мениджърът.

Сега “червените дяволи” влизат в тежка серия от двубои срещу солидни противници като Нюкасъл, Челси, Байерн, Ливърпул, Уест Хам, Астън Вила и др. За начало в събота вечер (22:00 часа) Юнайтед ще гостува на “Сейнт Джеймсис Парк”.

“Уважавам Нюкасъл като съперник. Трудно е да се играе срещу този отбор, но пък ми харесва да се изправяме срещу него. Сега е необходимо да се възползваме от възможността да покажем най-доброто от нас”, надъхан е специалистът.

Той отново похвали 18-годишния Коби Майно, който даже беше титуляр срещу Евертън през миналия уикенд: “Той вече показа, че е готов да играе за нас. Изглежда, че Коби винаги разполага с достатъчно време, за да отиграе дадено положение. Внимателно следи какво се случва, придвижва се добре в свободните пространства и е готов да получи топката. Може понякога да забави, друг път да забърза темпото, но важното е, че взима правилните решения”.

Още от Футбол свят

Виж всички