Ако стане шампион, Мартин сменя Бастианини в Дукати

Хорхе Мартин автоматично ще стане пилот на заводския отбор на Дукати, ако спечели титлата в MotoGP днес, заемайки мястото на Енае Бастианини. В същото време Звяра ще бъде пратен в екипа на Прамак Дукати, където ще си партнира с Франко Морбидели.

Мартин няма да пресира Дукати за мястото на Бастианини

Слуховете за тази смяна се засилиха изключително много в последните седмици, на фона на силното представяне на Мартин и незадоволителното такова на Бастианини. Победата на Звяра в Малайзия обаче изглежда щеше да го спаси, но според motorsport.com клауза в договора на Мартин ще му гарантира промоция в Дукати, ако той успее да спечели световната титла.

Бастианини с първа победа в червено, Баная увеличи аванса си пред Мартин

Тази клауза е била вкарана в договора, който Мартин подписа миналата година, за да бъде задържан испанецът, след като Дукати избра Бастианини за съотборник на Баная в заводския екип.

Дукати реши кой ще партнира на Баная през сезон 2023 в MotoGP

Тази клауза гласи, че Мартин автоматично ще стане пилот на Дукати в случай, че спечели световната титла. А за да стане испанецът шампион днес, той ще трябва да навакса пасив от 14 точки, който има спрямо Баная преди днешната Гран При на Валенсия.

Ето как Мартин може да открадне титлата от Баная утре

Решителното състезание за 2023 година започва днес в 16:00 часа българско време и ще може да бъде следено на живо на Sportal.bg.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти