Формула 1 избра домакините на спринтовете през 2024 година

По информация на германското издание Auto Motor und Sport шефовете на Формула 1 са избрали домакините на шестте спринта, които ще бъдат част от графика на шампионата през 2024 година.

Първият спринт за годината ще бъде по време на Гран При на Китай, която ще се завърне в календара за първи път от 2019 насам. Точно две седмици по-късно ще се проведе и вторият спринтов уикенд, който ще бъде в Маями. Това ще са и единствените два нови спринта за сезон 2024, тъй като останалите четири ще съвпадат с четири от шестте, които бяха част от настоящата кампания.

Отборите предлагат свой вариант на уикендите със спринт

Третият спринт ще бъде в Австрия, след което ще има доста дълга пауза преди четвъртият такъв уикенд, който ще бъде по време на Гран При на САЩ. Последните два спринта ще бъдат в Бразилия и Катар.

Двата спринта, които бяха част от сезон 2023, но отпадат за сезон 2024 са тези в Азербайджан и Белгия. В миналото спринтове е имало още на „Силвърстоун“, „Монца“ и „Имола“, но догодина всички тези уикенд ще използват класическия формат с три тренировки преди квалификацията и състезанието.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти