Хамилтън отрече да е преговарял с Ред Бул

По-рано днес ръководителят на Ред Бул Кристиан Хорнър заяви пред Daily Mail, че е водил разговори с представители на Люис Хамилтън за евентуално преминаването на седемкратният световен шампион в тима на „биковете“. По думите на Хорнър тези разговори са се случили през лятото, преди британецът да подпише новото си двугодишно споразумение с Мерцедес.

Самият Хамилтън обаче отрече да е имало разговори между негови представители и Ред Бул и добави, че лично той не е разговарял с Хорнър от години.

Хорнър призна, че е водил преговори с Хамилтън

„Не знам от къде точно се появи тази история. Знам, че са думи на Кристиан, но не знам какво точно говори той. Никой от моя екип, поне доколкото знам, не е говорил с него. Аз не съм говорил с Кристиан от години“, коментира Хамилтън пред Sky Sports преди началото на уикенда за Гран При на Абу Даби.

Все пак Хамилтън призна, че по-рано тази година между него и Хорнър е имало контакт, но той е бил провокиран от шефа на Ред Бул, а не обратното.

Най-после: Хамилтън преподписа с Мерцедес

„Все пак, по-рано тази година той ме потърси. Аз просто ги поздравих за невероятната година. Казах му, че се надявам скоро да се борим с тях, но беше само това, така че не съм сигурен, мисля, че той просто бърка нещата. Нямаше никакви други дискусии, така че не знам. Познавате Кристиан, той обича тези нещо“, каза седемкратният световен шампион.

Британецът също така призна, че е нямал да има проблем да си партнира с Макс Верстапен, въпреки историята, която имат двамата. Не е тайна, че Хамилтън и Мерцедес все още не са приели съвсем начина, по който завърши сезон 2021 и победата на Верстапен тогава.

„100%, щях да съм повече от щастлив да се състезавам с него в еднакви коли. Ред Бул вършат страхотна работа и отборът е невероятно, всеки пилот ще се радва да кара за тази страхотна група от хора.„Аз обаче смята, че мечтата не е да се махнеш от една посредствена кола и до седнеш в такава, която да се бори за победите. Мечтата е да започнеш от там, където сме сега ние и да изградиш всичко. Затова избрах да остана в Мерцедес“, обясни Хамилтън.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти