Ганев обяви целите пред новия селекционер за следващите години

След днешното заседание на Управителния съвет президентът на БФВолейбол Любо Ганев обяви, че договорът на новия селекционер на мъжкия национален отбор на България ще бъде до 2026-а година с конкретно поставени цели, а при изпълнението им, ще бъде удължен до 2028-а.

Бившият селекционер на Италия Джанлоренцо Бленджини ще води България

"Знаете, че заявката, която този УС даде, беше точно инвестиция в детско-юношеското направление, защото виждаме, че точно там е мястото, където имаме огромен потенциал. Резултатите вече започват да се виждат от тази цялата инвестиция, която правим, и всички бяхме на мнение, че трябва да направим всичко възможно тези състезатели да работят с един от най-добрите треньори. И ние да използваме този човек за всички наши събития и да си вдигнем с една степен нивото си и като федерация", коментира Ганев пред медиите след УС.

Любо Ганев обясни защо са се спряли на Джанлоренцо Бленджини за нов селекционер

"Договорът на новия селекционер ще бъде до 2026-а година. Знаете, че континенталните първенци през 2026-а придобиват директно право на участие на Олимпиадата. През 2027-а първите три отбора от Световното първенство също ще участват на Олимпиадата и като махнеш домакина САЩ, последните три квоти ще се разпределят след основната групова фаза на VNL през 2028-а година. Така че, ние сме си поставили основни цели за 2025-а и 2026-а, които са заложени в договора, тъй като тази година, която предстои - 2024-а, е преходна. И ако тези цели бъдат постигнати, договорът автоматично ще бъде продължен до 2028-а. Целите са класирания на призови места, които да ни изкарат напред в ранглистата - това са 8-ца на европейски и световни първенства и в Топ 10 на VNL. Ако тези цели бъдат постигнати през тези две години, това ще даде възможност България да дръпне достатъчно напред в световната ранглиста, така че дори да не се класира като европейски шампион или медалист от световното първенство, през 2028-а да е натрупала достатъчно точки, че да се класира след VNL", заяви още президентът на БФВ.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти