Еванс начело, дъжд, мъгла и катастрофи в рали "Япония"

Много трудните петъчни отсечки на рали „Япония”, последен кръг за сезона в WRC, намалиха сериозно претендентите за победата в надпреварата. Екипажите бяха посрещнати със силен дъжд, много локви, мъгла, много листа, нападали край пътя и технически пропуски по колите, за които се оказа, че много лесно и за дълго се запотява челното стъкло.

В първата петъчна отсечка отпаднаха Дани Сордо и Адриен Фурмо, а 100 метра след старта на шестия етап миналогодишният победител Тиери Нювил се удари в дърво и отпадна

И Тиери Нювил отпадна от рали „Япония”

В сутрешните отсечки Елфин Еванс взе 26 секунди аванс пред Нювил, а след това най-близо до него се оказа Себастиен Ожие, който обаче се удари странично в стена, а след това заради ремонтите в прехода закъсня на последната часова контрола и беше наказан с 1 минута, което го прати на почти 2 минути зад уелсеца.

Настоящият световен шампион Кале Рованпера допълни триото от пилоти на Тойота на върха на класирането, като записа ден без грешки, но и с много по-ниско темпо от това на Еванс. Днес той остана трети, на 16,7 секунди зад Ожие.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти