Бесният Васьор потвърди, че Сайнц няма да кара във втората тренировка

Първата тренировка преди Гран При на Лас Вегас може и да продължи само девет минути, но тези минути се оказват много скъпи за отборите на Ферари и Алпин.

От Алпин вече потвърдиха, че трябва да сменят шасито на Естебан Окон, след като той удари една шахта на дългата права на The Strip. Французинът не беше единственият пилот, който удари въпросната шахта, чието изваждане в крайна сметка доведе първата подготвителна сесия до предварителен край.

Далеч по-сериозен бе ударът за пилота на Ферари Карлос Сайнц, чийто автомобил моментално влезе в авариен режим и испанецът спря на пистата. След връщането на болида в гаража на Скудерията механиците на тима са направили инспекция на пораженията, а шефът на „черните кончета“ Фредерик Васьор беше бесен след случилото се.

Французинът говори пред медиите и разкри колко големи са щетите по колата на Сайнц и потвърди, че испанецът няма да кара във втората тренировка, чието провеждане все още не е сигурно.

„Имаме големи поражения по монокока, двигателя и батерията. Това е неприемливо. Ще ни струва цяло състояние. Цялата сесия на Карлос беше прецакана. Със сигурност няма да кара във втората тренировка. Мисля, че това, което се случи днес, е неприемливо за Формула 1“, каза бесният французинът.

Освен Сайнц и Окон поражения след близка среща с шахтата имаше и по болида на Гуаню Джоу. За щастие на Алфа Ромео обаче болидът на китаеца се нуждае „само“ от нов под и нищо повече.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти