Пълен фалстарт на Гран При на Лас Вегас, първата тренировка продължи само 9 минути

Първата свободна тренировка преди Гран При на Лас Вегас продължи само 9 минути преди да бъде спряна с червен флаг, а по-късно да бъде решено да не бъде подновена.

Сесията започна при много ниски нива на сцепление, което бе очаквано, като всички пилоти бяха внимателни в своето каране. Преди изтичането на деветата минута обаче пилотът на Ферари Карлос Сайнц спря на пистата преди края на дългата права на The Strip с повреда.

Повторенията от онборд камерата показа, че не става дума за дефект в болида на испанеца, а поражения, резултат от минаване през една от шахтите, които са по трасето. Освен за него подобни щети от тези шахти имаше още за Естебан Окон и Гуаню Джоу.

На фона на всички тези поражения рейс директорът Нилс Витих взе решението тренировката да бъде подновена, за да може всички шахти да бъдат инспектирани и ремонтирани, ако трябва, преди втората подготвителна сесия. Тя е предвидена за 10:00 часа българско време.

Много е вероятно тя да бъде удължена до 90 минути, което няма да е прецедент. По-рано тази година първата тренировка в Канада бе прекратена след само 5 минути заради проблем с камерите за наблюдение и втората бе удължена с половин час, стартирайки 30 минути по-рано от предвиденото.

Преди спирането на сесията нито един пилот не успя да запише конкурентна обиколка. Все пак 15 души успяха да направят пълни обиколки, а от тях най-бърз бе Шарл Леклер с време от 1:40.909, което е доста над очакваните обиколки от около 1:30. Втори и трети се класираха пилотите на Хаас Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен, които бяха със съответно 2.537 и 3.352 секунди по-бавни от Леклер.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти