Сайнц се е прицелил в повторение на успеха от Сингапур в Лас Вегас

Карлос Сайнц е единственият пилот, който до момента през сезон 2023 във Формула 1 успя да победи Ред Бул в пълна състезателна дистанция. Това се случи в последното улично състезание в Сингапур преди близо два месеца.

Тогава испанецът се възползва максимално от трудностите на Ред Бул на „Марина Бей“ и напълно заслужено стигна до своята втора победа във Формула 1. А преди началото на уикенда за Гран При на Лас Вегас Сайнц каза, че се надява да има шанса да повтори своя успех, въпреки че двете писти са с доста различни характеристики.

Трасето в Сингапур е едно от най-спънатите в календара, докато това в Лас Вегас прилича повече на „Монца“ и Баку с изключително дългата обратна права. Трасето в Града на греха ще включва една от най-дългите отсечки, които се карат на пълна газ, а именно дългият 1.9 километра участък между завои №12 и №14.

Във Ферари са оптимисти за Гран При на Лас Вегас

„Имам по-големи надежди отколкото в последните състезания, най-вече защото пистата е по-подходяща за нас от последните. Дълги прати като на „Монца“ и остри завои като „Монца“ и Сингапур. Може би само в завои №1 и №2 няма да сме много бързи. Но в останалата част от пистата нашата кола би трябвало да се чувства по-добре, отколкото в последните състезания. Надявам се това да ни даде добра възможност.„Честно, аз още не съм правил разходка по пистата заради странния график този уикенд, не знам кога пистата ще е свободна. Но на симулатора имам доста обиколки. Ще гледам колата на сигурността по-късно, за да видя колко прах има по пистата и къде има неравности. Понякога, когато видите колата на сигурността, можете да придобиете доста добра представа колко хлъзгаво е“, коментира испанецът по време на официалната пресконференция в Града на греха.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти