Доктор Марко се е разбрал с шефа си в Ред Бул?

Битката за власт в Ред Бул е отминала и атмосферата при шампионите във Формула 1 се успокои много бързо. Слуховете за това, че Кристиан Хорнър иска повече власт и контрол и над Алфа Таури, бяха отречени, както и тези за предстоящото пенсиониране на доктор Хелмут Марко, съветникът на Ред Бул във Формула 1. Дори се появи информация, че Макс Верстапен е обяснил на шефовете си, че ако тимът се раздели с доктор Марко, то той също ще си тръгне.

Сега обаче Business F1 Magazine разкри най-вероятната причина за успокояване на обстановката в тима - доктор Марко е имал среща с прекия шеф на програмата във Формула 1 Оливър Минцлаф и след нея всички спорни въпроси са уточнени. Доктор Марко вече заяви, че има договор с Ред Бул, но не с тима, а с компанията до края на 2024 и планира да го изпълни, но също така и намекна, че може да си тръгне във всеки един момент.

Доктор Марко отказал да работи за друг отбор във Формула 1

Минцлаф има много силна позиция по отношение възрастта за пенсиониране, като той следва приетото в Германия правило за топ мениджърите, които се пенсионират като навършат 60години. Доктор Марко навърши 80 години през април и изобщо не се вписва в тези критерии, но той е част от Ред Бул Рейсинг от самото начало на проекта във Формула 1 и винаги се е радвал на специални привилегии и власт заради близките си отношения с покойния Дитрих Матешиц.

Д-р Марко: Алонсо може сам да е пуснал слуховете

“Доктор Марко реши проблемите с Минцлаф, всичко продължава както досега”, е заявил източник на изданието от Ред Бул, който обаче е пожелал да остане анонимен.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти