Хорнър: Рикардо ми се извини, че е напуснал Ред Бул

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър разкри, че Дениъл Рикардо му се е обадил, за да му се извини, че е напуснал тима, за да подпише с Рено. Австралиецът изненадващо обяви в средата на 2018 година, че напуска Ред Бул и в следващите 2 години беше пилот на Рено преди да премине в Макларън.

През 2018 обаче шефовете на Ред Бул започнаха да оказват все по-голяма подкрепа на другия пилот на тима - Макс Верстапен, а след катастрофата между Макс и Рикардо в Азербайджан, това стана лесно видимо. Освен това, Рикардо, който остава единственият пилот, представил се на нивото на Макс като негов съотборник, реши да напусне Ред Бул, тъй като по-рано през 2018 тимът предложи нов договор на Верстапен, а неговият се бавеше.

Хорнър прогнозира събиране на колоната в близките години

“Мисля, че Дениъл е разбрал, че е допуснал грешка - обясни Хорнър. - Но когато той реши да ни напусне, тогава не можеше да разчита на добри съветници. След това, по време на пандемията, той ми се обади и ми се извини, че е напуснал, каза ми, че съм бил прав, че това е грешка и т.н.”

Рикардо е оптимист за шансовете на Алфа Таури да прескочи Уилямс

Хорнър потвърди, че през 2018 Ред Бул са предложили договор първо на Макс и също така, че това не е допаднало на Рикардо, който не е искал да играе поддържаща роля в тима.

Хорнър: В Мексико видяхме стария Рикардо

“А и да не забравяме, че и парите на Рено бяха част от решението”, допълни Хорнър.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти