Стана ясно кога Маркес ще се сбогува с феновете на Хонда

От Хонда официално потвърдиха, че Марк Маркес ще вземе участие в тазгодишното издание на Honda Thanks Day. С това традиционно събитие, което не се проведе през 2020 и 2021 заради пандемията от коронавирус, Хонда отбелязва края на състезателната година.

За Маркес това ще бъде шанс да се сбогува официално с феновете на Хонда преди да премине в състава на Грезини Дукати за началото на сезон 2024 в MotoGP. И през тази година Honda Thanks Day ще се проведе на пистата „Мотеги“, домът на Гран При на Япония в кралския клас.

Освен Маркес в събитието ще участват още пилотите на Ред Бул и Алфа Таури във Формула 1 – Макс Верстапен, Серхио Перес, Юки Цунода и Дениъл Рикардо, пилоти на Хонда в японските Супер Формула и Супер ГТ, включително и Лиам Лоусън, пилотът от Индикар Такума Сато, съотборникът на Маркес в заводския тим на Хонда Жоан Мир както и единственият японец в MotoGP Такааки Накагами, който кара за LCR Хонда.

Honda Thanks Day ще се проведе на 3 декември, а това най-вероятно ще бъде и последната публична изява на Маркес като пилот на Хонда. Тя обаче ще дойде след неофициалния му дебют за Грезини, който трябва да бъде няколко дена по-рано по време на официалния следсезонен тест в MotoGP, който ще се проведе на пистата „Рикардо Тормо“ край Валенсия.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти