Състезанието в Лас Вегас ще копира това в Монако

Състезанието за Гран При на Лас Вегас ще се проведе на улична писта, която ще мина покрай част от най-големите забележителности в Града на греха. Трасето ще включва и повече от 2.5 километра от главния булевард на града – The Strip, както и други ключови пътни артерии.

Именно поради тази причина трасето ще бъде отворено за обществено ползване в часовете, в които няма сесии. Улиците ще бъдат затваряни поетапно от 17:00 часа местно време до пълното им затваряне в два часа по-късно в дните, в които има сесии (четвъртък, петък и събота). Отварянето на улиците ще стартира в 2:00 часа сутринта местно време, около час след края на екшъна на пистата и отново ще отнема около два часа за отместването на всички предпазни заграждения.

За Формула 1 няма да е нечувано градска писта да бъде използвана от обществения трафик в рамките на състезателния уикенд. Това се случва всяка година в Монако, където трасето отново се извива из централната част на града. В Княжеството улиците, които се използва от Формула 1, биват отваряни всяка нощ и си се ползват от градския транспорт, жителите и посетителите на града.

Ако не във Вегас, то къде?

За разлика от тези две състезания другите истински градски трасето в Австралия, Азербайджан и Сингапур се затварят за публично ползване в хода на целите състезателни уикенди, както и в дните преди и след тях. Надпреварите в Саудитска Арабия, Маями и Канада също се водят улични, но при тях пистите реално не са част от пътната мрежа на съответно град или са в парк, както е в Монреал.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти