Мерцедес вече е начело в развитието на моторите за сезон 2026?

За сезон 2026 във Формула 1 ще действат нови технически правила, засягащи задвижващите системи и доставчиците на мотори работят усилено по тях. Според информации в италианската преса, в Мерцедес имат „няколко месеца аванс” пред съперниците си, като през 2024 трябва да започнат стендовите изпитания на новите задвижващи системи.

Също така се смята, че Ауди изостава най-сериозно, като основният проблем на германците е, че не могат да намерят достатъчно добри инженери за програмата си за Формула 1. Предполага се, че Ауди се опитва да привлече бившия шеф на Ферари Матиа Биното, но засега без успех.

Макс: Норис и Макларън бяха много близо до нас

По правилата за сезон 2026 във Формула 1 мощността на болидите ще се сформира по равно от двигателя с вътрешно горене и хибридната система. Промените бяха утвърдени през август миналата година, а статут на доставчици на задвижващи системи заявиха шест компании и тимове от Формула 1: Мерцедес, Ферари, Алпин/Рено, Ред Бул-Форд, Хонда и Ауди.

От Заубер опровергаха слуховете за оттеглянето на Ауди

Другата промяна за сезон 2026 ще е свързана с намаляване на размерите и теглото на болидите във Формула 1, което трябва да спомогне за това да гледаме по-оспорвани състезания.

Леклер: Ферари трябва да се върне на върха
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти