Леклер: Ферари трябва да се върне на върха

Шарл Леклер не успя да стартира в Гран При на Сао Пауло в неделя заради повреда и удар в предпазната стена, но пилотът от Монако е уверен, че Скудерията ще постигне успехи в близко бъдеще и отново ще се бори за победи и титли.

Пряката цел на Ферари е второто място в класирането при конструкторите този сезон, като разликата с Мерцедес е 20 точки и стопяването им може да ни осигури вълнуваща битка до края на годината.

Ферари разглобява болида на Леклер след Сао Пауло

„Това, което ни липсва най-много е състезателното темпо – призна Леклер. – Сега се фокусираме върху битката с Мерцедес и тези 20 точки, но продължаваме да търсим по-добро темпо. От „Зандвоорт” насам направихме големи крачки по отношение това да разбираме по-добре колата ни и вече знаем в каква посока трябва да върви развитието й. Знам, че можем да съкратим разликата с лидерите, но ми е трудно да кажа кога. Ферари трябва да се върне на върха, всички в тима го искаме, но ще е много трудно срещу Ред Бул, които в момента са много силни.”

Леклер: Не знам какво повече мога да направя

Все пак, Леклер уточни, че другата пряка цел е Ферари отново да се бори за победи.

Макс: Норис и Макларън бяха много близо до нас

„Трябва да се върнем на нивото, на което бяхме в началото на миналата година, когато се борехме за победи и за титлата”, допълни Шарл.

Брандъл: Алонсо успя да изнерви Перес
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти