Сагата със следващия мач на България се заплита, КАС с нареждане към БФС, УЕФА и Унгария

Макар днес УЕФА да премести евроквалификацията България - Унгария от стадион “Васил Левски” на “Христо Ботев” и взе решение тя да се играе пред празни трибуни, съществува немалка вероятност двубоят отново да бъде върнат в София и да се проведе пред фенове, научи Sportal.bg.

Обрат! България посреща Унгария на "Колежа" без публика, вижте причината

Нашата медия разбра, че преди минути Спортният арбитражен съд в Лозана, на този етап, е склонен да разгледа жалбата на специалиста по спортно право Георги Градев, който настоява КАС да отмени решенията на УЕФА.

Поради тази причина съдът в Лозана е дал срок на трите засегнати страни - УЕФА, БФС и Унгария, да изпратят своите становища по случая до 16:00 часа на 9 ноември. Т.е. те имат на разположение около 48 часа.

Градев пробва да върне публиката за България - Унгария, даде УЕФА на КАС

Предвид скоростта, с която се развива сагата, не е изключено КАС да излезе със скоропостижно решение в началото на следващата седмица. Какво ще е то - много зависи от позицията на унгарците. Те вече се обявиха против мач пред празни трибуни, тъй като около 2500 техни сънародници са закупили билети, а част от тях имат и резервации в софийски хотели.

Припомняме, че УЕФА премести сблъсъка от София в Пловдив и нареди той да се играе пред празни трибуни след уведомление от БФС, че се готвят протести и безредици по трибуните.

Евроквалификацията България - Унгария трябва да се изиграе на 16 ноември.

Още от Национални отбори

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти