Норис се надява да се бори за титлата догодина

Ландо Норис е оптимист, че през следващия сезон във Формула 1 Макларън ще може да се бори с Макс Верстапен и Ред Бул. Британецът отново демонстрира силно представяне - две втори места в спринта и в основното състезание в Сао Пауло през уикенда и това го изкачи на петото място в класирането на пилотите. И Ландо беше единственият пилот, който можеше да поддържа състезателно темпо, близко до това на Верстапен на “Интерлагос”.

Макларън постигна забележителен обрат в представянето на MCL60 в хода на сезона, след като започна кампанията с две състезания без точки, но големият пакет подобрения в Австрия даде резултати и оттогава насам само Верстапен е спечелил повече точки от Норис.

“Може би догодина ще можем да печелим победи - коментира Норис. - Вече казах на Макс, че само той има повече точки от мен от Австрия насам. Направихме голяма крачка напред, борим се с Ред Бул, това е страхотно постижение. Тук става въпрос за битка срещу един от най-добрите пилоти в историята на спорта, срещу един от най-силните автомобили в историята, Макс има вече 17 победи, а RB19 доминира цял сезон.”

Норис изравни нежелан рекорд на Хайдфелд с подиума си в Бразилия

Норис посочи и доста по-задната стартова позиция на Макларън в началото на сезона.

Бърни обяви Верстапен за най-добрия в историята

“В Бахрейн ние бяхме много далеч от челото, а сега сме веднага зад Ред Бул, това е добър знак, а знам, че за догодина ще имаме още много нови неща. Още е рано, но мисля, че догодина ще можем да се борим за титлата.”

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти