Аутсайдер изненада Порто на "До Драгао"

Порто допусна втора загуба от началото на сезона в португалското първенство. И докато първата беше от шампиона Бенфика, сега "драконите" се провалиха на собствен терен срещу непретенциозния Ещорил. Порто отстъпи с 0:1 и не можа да се изравни на върха в класирането с третия гранд - Спортинг (Лисабон).

Отборът на Серджио Консейсао създаде немалко положения пред вратата на гостите, но ги пропиля. Срещата щеше да има съвсем друг развой, ако Мехди Тареми беше реализирал отсъдената в 6-ата минута дузпа в полза на Порто. Вратарят на Ещорил Марсело Карне обаче отрази удара на иранския нападател.

Гостите търпеливо чакаха шанса си и той дойде в 75-ата минута. Тогава шотландецът Джордан Холсгроув прехвърли стената от пряк свободен удар и не остави шансове на Диого Коща. Това се оказа и единственото попадение в мача. Ещорил записа първа победа като гост в Лига Португал от една година и се измъкна от дъното в класирането, изпреварвайки Шавеш, Арука, Визела и Рио Аве.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Порто ще има шанс да се реваншира пред фновете си още във вторник, когато посреща Роял Антверп в Шампионската лига. Няколко дни по-късно следва гостуване на Витория (Гимараеш) в първенството.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти