Рикардо е оптимист за шансовете на Алфа Таури да прескочи Уилямс

Дениъл Рикардо направи един много силен уикенд за Гран При на Мексико Сити миналата седмица. На „Ерманос Родригес“ австралиецът стартира четвърти след една фантастична квалификация, след което очаквано загуби няколко позиции в състезанието, в което финишира седми.

С тези шест точки, които Рикардо спечели миналата седмица, Алфа Таури най-накрая отлепи от дъното на класирането при конструкторите и се изкачи на осмото място. Италианският тим има равен актив от по 16 точки с Алфа Ромео, но предимството е за Алфа Таури именно заради това седмо място на Рикардо. Най-доброто постижение на пилотите на Алфа Ромео, Валтери Ботас и Гуаню Джоу, са двете осми места на Ботас от Бахрейн и Катар.

Според Рикардо неговият отбор има реален шанс да се пребори дори и за седмото място в крайното класиране при конструкторите. В момента то се заема от екипа на Уилямс, който има аванс от 12 пункта пред Алфа Таури. Разликата между двата тима можеше да е по-малка, ако не беше ударът на Юки Цунода в Оскар Пиастри, които лиши японеца от шанса да спечели ценни точки в Мексико в неделя.

„Ако тези уикенди продължат, абсолютно – отговори Рикардо, когато бе попитан дали Алфа Таури ще може да настигне Уилямс. – Трудно е да се каже. Бразилия е много различна писта, но е и сходна. Тя също е на голяма надморска височина и се използват големи крила. Може би ще ни помогне, да видим.„След това е Вегас и не се знае. Има много дълги прави, така че скоростта на правите там ще е важна. Но мисля, че в Бразилия ще сме добре“, добави австралиецът.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти