Тиери Нювил: Кале не е непобедим

Тиери Нювил с Хюндай спечели втората си победа за сезон 2023 в WRC в неделя в рали “Централна Европа”, но успехът му беше засенчен от втората поредна световна титла на Кале Рованпера. 23-годишният пилот на Тойота спечели титлата, след като неговият съперник и съотборник Елфин Еванс катастрофира в 11-ата отсечка на състезанието.

Нювил поздрави Кале за титлата още на финала на състезанието, но веднага отбеляза, че Кале не е непобедим, както и че няма непобедими пилоти.

Мениджърът на Рованпера пуснал слуха за оттеглянето му?

“Кале не е непобедим, като всеки друг пилот - заяви Нювил. - Понякога е по-лесно, друг път - по-трудно. Този уикенд се справихме, но се възползвахме от това, че Кале върна рано газта. Но не го побеждаваме за първи път. В Япония на края на сезона аз ще съм един от тези, които другите ще искат да победят.”

Рованпера иска една година почивка?

Нювил коментира и трудните условия в петък, когато пилотите караха на мокри отсечки в Чехия, където калта, извадена на пътя в завоите се оказа сериозен проблем.

Рованпера с втора поредна титла в WRC

“Стартирахме в това рали, за да спечелим и успяхме - допълни белгиецът. - Условията в четвъртък и петък бяха по-лоши от очакваното, не сме мислили, че ще има толкова много кал на пътя. Чак в неделя отсечките станаха по-забавни, но това няма значение, трябва да се борим при всякакви условия.”

Хюндай: Искаме да направим живота на Тойота по-труден
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти