Перес-старши: Чеко остава в Ред Бул още 10 години, може да стане шампион

Бащата на Серхио Перес - Антонио, изненада всички с твърдението си, че Чеко и Макс Верстапен ще са съотборници още 10 години във Формула 1, както и че синът му може да стане световен шампион.

Бъдещето на Перес в Ред Бул остава неясно, въпреки че той има договор с тима и за догодина, а в домашната си Гран При на Мексико Чеко отпадна на първия завой след старта заради инцидент, в който той не прецени достатъчно добре позицията си на пистата.

В Ред Бул не обвиняват Перес за инцидента

“Чеко ще кара заедно с Макс в отбора още 10 години - обясни Перес-старши пред австрийската телевизия ORF. - И за тези десет години Чеко може да стане световен шампион.”

Доктор Марко спечелил облог за старта на Верстапен

Този сезон Перес спечели две от първите 4 състезания във Формула 1, но след това изостана безнадеждно от Макс Верстапен в битката за световната титла. Перес-старши похвали Макс за представянето му тази година.

Фенове се биха на трибуните заради Перес и Леклер

“Харесва ми, че синът ми се състезава с най-добрият пилот в света - обясни Антонио. - В момента най-добрият пилот в света е Макс Верстапен. Това е пилотът, с който Чеко има най-добри отношения в цялата му кариера във Формула 1. Макс има манталитет на победител, притиска Чеко и това ми харесва.”

Перес: Това беше състезателен инцидент

Перес-старши не спести похвалите си и за доктор Хелмут Марко, който обаче критикува най-сериозни Чеко този сезон.

Леклер: Нямаше къде да отида при удара с Перес

“Доктор Марко е най-добрият спонсор, който може да има Чеко - допълни Папа Перес. - Обичам доктор Марко! Хората в Мексико уважават доктор Марко и семейство Верстапен.”

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти