Марини преговаря с Хонда за мястото на Маркес

Пилотът на VR46 Лука Марини се е срещнал с шефа на Хонда Алберто Пуч, за да обсъждат възможността на италианеца да премине в Хонда на мястото на напускащия Марк Маркес. Информацията е на Sky, но все още не е потвърдена.

Срещата се е състояла по време на състезателния уикенд за Гран При на Тайланд, като вече се знае, че в Хонда искат да наемат пилот с опит в MotoGP, което изключва пилотите от Moto2.

В Дукати имат план за 1 година с Маркес

Мястото в заводския тим на Хонда за догодина е единственото свободно в MotoGP за сезон 2024 и все още не е ясно кой ще го заеме.

Спряганият за наследник на Маркес: Нещо много хубаво се задава

Тази седмица отново се засилиха слуховете, че Фабио ди Джанантонио е фаворит за мястото, като Фабио засега е без място за догодина, тъй като неговото място в Грезини ще заеме точно Марк Маркес.

Още веднъж: Маркес няма да има актуален мотор на Дукати в Грезини

“Ди Джанантонио очаква телефонното обаждане, което може да се случи в следващите няколко дни и той да замине за Барселона, за да подпише договор с Хонда”, твърдят от Sky.

От Хонда потвърдиха, че ще пуснат Маркес да тества с Дукати във Валенсия

Мениджърът на Фабио също беше в Тайланд, за да преговаря с Пуч, като решението на Хонда се очаква най-късно до края на следващата седмица.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти