Волф: Хамилтън кара със смела стратегия

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф определи стратегията на Люис Хамилтън като “смела”, а 7-кратният световен шампион се завърна на подиума след дисквалификацията в Остин. Хамилтън стартира шести и успя да се пребори за второто място на финала, като за него това е трето поредно второ място в Мексико.

След прекъсването на състезанието след катастрофата на Кевин Магнусен в 34-ата от общо 71 обиколки, за рестарта повечето пилоти се ориентираха към твърдите сликове, с които да карат до финала, но в Мерцедес заложиха на средно твърдите, които бяха по-бързи, но с по-къс живот.

Хамилтън: Страхотен резултат след старт от 6-ото място

В битката за местата на подиума Хамилтън догони и изпревари Шарл Леклер, който беше с твърдите, но се съпротивлява преди спирането за първия завой в 40 обиколка, като Люис трябваше да стъпи в тревната зона за сигурност, за да мине пред него. А Волф обясни защо Хамилтън е трябвало да използва средно твърдите гуми през втората половина на състезанието.

Верстапен с рекордна 16-а победа този сезон

“Нямаше как да използваме твърдите гуми, които бяха с 8-9 обиколки по-стари от тези на нашите съперници - заяви Волф. - Средно твърдите гуми бяха сравнително нови - на обиколка и половина и първите стинтове с тях бяха силни. Леклер записа 31 обиколки с тях и представянето им не се влоши, затова и решихме да ги ползваме. Това беше смело решение на стратегическия ни екип, но се оказа правилно.”

Норис: Щях да направя две големи катастрофи
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти