В Ред Бул не обвиняват Перес за инцидента

Шефът на Ред Бул във Формула 1 Кристиан Хорнър обясни след финала на Гран При на Мексико Сити, че не може да обвини Серхио Перес за инцидента на старта на състезанието, който го извади от надпреварата.

Чеко стартира от пета позиция и преди спирането за първия завой вече беше настигнал тръгналия от първа редица Шарл Леклер и атакуващия от вътрешната страта Макс Верстапен. Перес опита атака от външната страна на десния завой, но се удари в Леклер и излетя в зоната за сигурност със сериозни поражения по колата.

Верстапен с рекордна 16-а победа този сезон

„Много съм разочарован от това, което се случи с Чеко в първия завой – обясни Хорнър. – Той направи може би най-добрия си старт този сезон. Успя да влезе във въздушната струя на колите пред него и стигна до зоната за спиране с много висока скорост. Не можем да го обвиняваме, че в домашното си състезание той се опитва да атакува и да поведе колоната.”

Фенове се биха на трибуните заради Перес и Леклер

Хорнър даде да се разбере, че в отбора приемат случилото се на първия завой като състезателен инцидент.

Перес: Това беше състезателен инцидент

„За нас това е състезателен инцидент, защото нямаше как да минат три коли едновременно през първия завой – заяви Хорнър. – А и Шарл нямаше как да се изпари от там, за да не се ударят. Много неприятно и много разочароващо за феновете, че Чеко отпадна твърде рано, но момчетата в бокса направиха всичко възможно, за да го върнат в състезанието. Но подът на колата му и други елементи бяха много пострадали.”

Леклер: Нямаше къде да отида при удара с Перес

Хорнър допълни, че е окуражил Перес, че всеки пилот трябва да се бори за по-предна позиция и разбира как се е стигнало до инцидента след старта.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти