Баная: В последната обиколка бях на лимита

Франческо Баная бе класиран на второто място в надпреварата за Гран При на Тайланд, въпреки че пресече финалан трети, зад победителя Хорхе Мартин и Брад Биндър.

Световният шампион обаче се възползва от наказанието, което бе дадено на Биндър заради напускането на пистата в последната обиколка. Така той ограничи максимално загубите си от Мартин в битката за световната титлата за 2023 година в кралския клас.

Хорхе Мартин показа железни нерви и триумфира пред Баная в Тайланд

За Баная първите обиколки днес бяха доста напрегнати, тъй като в тях той бе въвлечен в няколко битки на пистата. По едно време италианецът дори потъна до седмото място, но успя да се събере и още преди средата на дистанцията стигна до четвъртата позиция, след което се изкачи на третата след падането на Алекс Маркес.

Мартин: Днес не бях по-добър от Пеко и Брад

„Все едно бях в гейминг стая, беше невероятно, като на пинбол. Връщането в челото не се отрази добре на гумите, в последната обиколка бях на лимита. Но да съм втори е позитивно за шампионата, като се има предвид къде бях на старта. Като цяло съм щастлив, трябва да продължим така“, каза действащият шампион.

Пълно класиране при пилотите в MotoGP след Гран При на Тайланд

Преди финалните три кръга за годината той има аванс от 13 точки пред Мартин в битката за световната титла.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти