Невалидни регистрации струваха на четирима пилоти участието в рали "Централна Европа"

Общо четирима пилоти бяха принудени да прекратят участието си в рали „Централна Европа“, тъй като германската полиция установи, че регистрациите на техните коли са невалидни.

Проблемът е бил забелязан след края на вчерашните две отсечки в Чехия, когато четиримата са се опитали да се върнат в Германия, където е базата на ралито. Най-голямото име сред засегнатите е това на световният шампион в WRC3 Роопе Корхонен.

Нювил начело след първите две отсечки на рали "Централна Европа"

„За съжаление нашето приключение приключва след два специални етапа на германската граница поради причини изцяло извън нашия контрол.„Движехме се с добро темпо, бяхме най-бързите финландци в WRC2. Според германската полиция валидността на регистрацията на нашия състезателен автомобил, е изтекла, щом ние сме излезли от Германия и сме влезли в Чехия.„След връщането ни в сервизния парк полицията наложи забрана да управляваме колата. Това прави невъзможно нашето продължаване в ралито“, написа Корхонен в своя профил в Инстаграм.

Освен в Германия и Чехия рали „Централна Европа“ включва отсечки още и в Австрия. Днес състезанието преминава изцяло в Чехия, където бяха и откриващите две отсечки вчера, преди утре и в неделя надпреварата да премине в Австрия и Германия.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти