Перес ще остане в Ред Бул, дори и да не е вицешампион

Серхио Перес ще запази мястото си в Ред Бул и за догодина, дори и да не се пребори за второто място в крайното класиране за сезон 2023 във Формула 1. Това заяви шефът на тима Кристиан Хорнър и опроверга слуховете, че Перес е получил ултиматум, според който, ако не е вицешампион, няма да остане в тима.

Миналата година Чеко подписа 2-годишен договор с Ред Бул до края на 2024, като Хорнър обясни, че контрактът гарантира мястото на Перес, освен ако „той по някаква причина не постигне никакви резултати през 2023 или в началото на 2024.”

Ще успее ли някой да спре Верстапен по пътя към победа №50 във Формула 1?

Верстапен и Ред Бул вече си осигуриха титлите при пилотите и конструкторите, а Перес се бори с Люис Хамилтън за второто място в крайното класиране, като авансът му е 27 точки. Досега Ред Бул нямат в историята си първо и второ място за двамата си пилоти на финала на който и да е сезон. За последно във Формула 1 това постигна Мерцедес през 2019 и 2020.

Какво прави Перес, за да догони Верстапен

„Няма такова условие за второто място в крайното класиране – допълни Хорнър. – С този автомобил ще е фантастично, ако постигнем първо и второ място в края на сезона. Но няма такова изискване към Чеко, което да е обвързано с оставането му в отбора. Това никога не е било обсъждано.”

Бътън: Без Макс, Ред Бул ще е на четвърто място

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти