Хамилтън: Видях къде изоставаме спрямо Ред Бул

7-кратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън успя да се пребори за второто място в спринта в Остин вчера, като още в началото излезе втори, след като Макс Верстапен извади от трасето стартиралия до него на първа редица Шарл Леклер.

За няколко обиколки Хамилтън вървеше на по-малко от секунда зад Макс и можеше да използва своята DRS-система, но на финала разликата между него и победителя се доближи до 10 секунди. Люис обаче остана остана доволен от това второ място.

Ще успее ли някой да спре Верстапен по пътя към победа №50 във Формула 1?

„Опитвах се да остана максимално близо до Макс, но в момента, в който той излезе от DRS-зоната, се откъсна напред – обясни Хамилтън. – Но пък получих добра възможност да оценя поведението на колата на Ред Бул на различните участъци от трасето, да видя къде Макс е най-силен. Това може да се види и по данните от GPS-системата, но видях къде точно изоставаме и вече разказах всичко това на екипа ни.”

Леклер: На старта и аз щях да постъпя като Макс

Хамилтън отново заяви, че целта на Мерцедес е да се бори с Ред Бул догодина, а ако това стане, то Люис отново ще е претендент за световната титла.

Какво прави Перес, за да догони Верстапен

„Всички, които изостават от Ред Бул имат много работа – допълни Хамилтън. – За нас е важно да ги догоним догодина. Но те ще продължат да прогресират, обаче аз съм уверен, че можем да го направим, вярвам напълно на хората в нашия екип.”

Кристиан Хорнър поиска промени в спринта

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти