Миро Ангелов остава сред най-успешните български пилоти

Загиналият днес по време на тестове пилот Мирослав Ангелов е сред най-успешните български рали състезатели. Той спечели четири поредни национални рали титли на България между 2018 и 2021 година и има две победи в най-голямото си състезание рали „България”.

Тази година сезонът не тръгна добре за Миро и навигаторът му Георги Гаджев, които отпаднаха от рали „Твърдица”, а след отпадането и от рали „България” стана ясно, че серията титли няма да бъде продължена.

Мирослав Ангелов загина по време на тестове

Миро често споменаваше, че сезон 2021 е най-успешният в кариерата му, тогава той и Гаджев спечелиха националната рали титла, титлата в рали спринта и първото място в Балканския рали трофей. Също през 2021 Миро и Георги спечелиха за втори път рали „България”, за първи път рали „Сърбия”, където двамата се справиха с три екипажа, каращи R5 автомобили и за втори път спечелиха Балканската купа.

АФБ почете Мирослав Ангелов

Миро спечели националната рали титла в генералното класиране за първи път през 2018, след това през 2019, 2020 и 2021, през 2019 и 2021 завърши първи и в Балканския рали трофей.

WRC пилот работи с български шампион

2013 е първият пълен сезон на Миро в ралитата, като той записа и стартове в планинския и пистовите шампионати, първоначално с автомобили с един двигателен мост – ФИАТ Пунто за трите шампионата и Рено Клио R3 за ралитата, което Ангелов вземаше под наем от третия в група Джуниър в WRC за 2010 година Тодор Славов.

Първа победа за Мирослав Ангелов в Рали Сърбия

С преминаването на Миро зад волана на R5 автомобил започнаха да идват и победите в генералното класиране и успехите в чужбина, като през 2018 бе началото на серията от 4 поредни национални титли.

В края на сезон 2022 Миро отбеляза 10 години в автомобилния спорт и имаше сериозни планове за следващите три сезона – участие в група WRC2 в Световния рали шампионат. И Ангелов обичаше да се шегува, че най-после е дочакал да се бори с конкуренцията в категорията „Мастърс”, тъй като вече е навършил 50 години.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти