Възраждането на тениса в Ямбол

Последните няколко години в Ямбол се забелязва сериозно повишаване на интереса към тениса. На шестте корта на Тенис клуб “Ямбол 2005” тренират около 70 деца, а все повече аматьори се насочват към Градския парк с ракета в ръка.

От няколко в града се провежда един от турнирите на Тенискафе, а през септември за втора поредна година се проведе голям детски турнир. Очаква се през следващата година състезанията за деца да се увеличат.

Една от причините за повишения интерес към тениса в града е завръщането на Таня Лахтева, която има дългогодишен опит в Съединените щати. Тя решава да се върне в родния Ямбол, за да създаде тенис школа и да развива тениса в града.

Миналата година по нейна покана гост беше Сесил Каратанчева. Бившата четвъртфиналистка на “Ролан Гарос” проведе открит урок с десетки деца, които дойдоха да се срещнат и да се учат от нея.

При Лахтева тренира и едно много специално момче. 12-годишният Пламен, който е със Синдром на Даун, показва завидни умения на корта и е сред най-добрите в клуба, но по-важното е, че тенисът му носи щастие и удоволствие.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти