Илиян Радулов стигна полуфинал на "Мастърс"-а на най-добрите до 18 години

Илиян Радулов продължи силното си представяне и се класира за полуфиналите на финалния “Мастърс” турнир за юноши в Чънду, Китай. Българинът се наложи с 6:4, 6:7 (3), 6:1 срещу представителя на домакините И Чжоу и взе втората си победа от два мача.

Преди ден 18-годишният състезател спечели срещу Артур Геа в два сета.

Радулов беше много солиден на сервис в първия сет и не даде нито една възможност за пробив на съперника си, а в същото време той реализира един брейк и това беше достатъчно да поведе в резултата. Във втората част двамата си размениха по един пробив и се стигна до тайбрек, в който китаецът беше по-прецизен и след 7:3 точки изравни. В решаващия трети сет българинът доминираше и със серия от пет поредни гейма стигна до крайната победа.

Илиян Радулов подписа с една от най-големите мениджърски агенции

В петък Радулов, който е осми в световната ранглиста за юноши, ще спори с мексиканеца Родриго Пачеко (№2 в света) за първото място в групата. Южноамериканецът от своя страна надделя над Артюр Жеа (Франция) с 6:4, 7:6(3), с което също постигна втора победа.

"Играх много добре, чувствах се чудесно на корта, уверен и постоянен. Мачът беше труден заради втория сет, но намерих пътя към победата. Радвам се, че успях да съм съсредоточен през целия двубой", каза Радулов. Българинът заяви, че следващата му цел е да победи Пачеко и да спечели първото място в групата.

"За пръв път съм в Китай и съм впечатлен от отличната организация, посрещане и култура на домакините", добави тенисистът.

Илиян Радулов в момента заема осмото място в света при талантите до 18 години. Той е вторият българин, който се класира за финалния турнир на осемте най-добри юноши през сезона. През 2018 година Адриан Андреев завърши на трето място. В надпреварата са участвали настоящите звезди Каспер Рууд, Холгер Руне, Андрей Рубльов, Тейлър Фриц и др.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти