Хамилтън и Верстапен попаднаха в престижна класация

Две от големите звезди на Формула 1 – Люис Хамилтън и Макс Верстапен се класираха в топ 10 на „най-продаваемите спортисти” в световен мащаб. Класацията се изготвя от SportsPro Media и Хамилтън и Верстапен заемат съответно 8-о и 10-о място в подреждането.

Начело на класацията е футболната супер звезда Лионел Меси, следван от баскетболиста ЛеБрон Джеймс и нападателката на националния футболен отбор на САЩ Алекс Морган.

Верстапен иска да си купи болид на Ферари

В подреждането място намират и други пилоти от Формула 1, но те са на по-задни позиции, като също са в интересна компания: Ландо Норис е 25-и, следван от Кристиано Роналдо, който е 27-и, а Шарл Леклер е на 28-ата позиция.

ФИА отново ще разследва Хамилтън за пресичането на пистата в Катар

До миналата година част от топ 50 бяха и Серхио Перес и Джордж Ръсел, но сега двамата не са в класацията.

Верстапен вече знае къде ще кара след Формула 1

Критериите за оценка на участниците в класацията са най-различни, но и тук присъства приносът на сериала Drive to Survive, благодарение на който феновете са получили „безпрецедентен достъп” до пилотите или поне до част от ежедневието.

Може ли Макларън да се бори с Ред Бул?

Хамилтън получава висока оценка заради „силната брандова идентичност” на британеца, свързана с различните обществени каузи, които той защитава. Присъствието в социалните мрежи също има важно значение, като там успехи имат и Верстапен, Норис и Леклер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти