Верстапен иска да си купи болид на Ферари

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен обяви пред вестник Gazzetta dello Sport, че се надява на разговор с президента на Ферари Джон Елкан. Но поводът за това няма нищо общо с развитието на кариерата на Макс.

“Искам в личната ми колекция да присъстват трите болида, с които съм спечелил трите ми титли досега - обясни Верстапен пред вестника. - Но също така искам да притежавам и Ферари F2004, с който се състезава Михаел Шумахер. Това е един невероятен автомобил, но не знам как да се сдобия с него. Да, това може да се счита за обръщение към Джон Елкан. Надявам се, че той ще прочете това интервю и ще ми се обади.”

Верстапен вече знае къде ще кара след Формула 1

Макс вече притежава две коли на Ферари в колекцията си: спийдстър Monza SP2 с базова цена 1,58 милиона евро, а миналата зима той си купи SF90 Stradale с хибридна задвижваща система с мощност до 1000 конски сили.

Верстапен разказа как и той е успял да ядоса доктор Марко

Интересното е, че Ферари F2004 е автомобил, от който се интересува и 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел, който си призна, че този болид му е твърде скъп за него.

Доктор Марко: Не Хорнър ще определи докога ще работя за Ред Бул

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти