Доктор Марко: Не Хорнър ще определи докога ще работя за Ред Бул

Съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко отхвърли твърденията, че шефът на тима на компанията във Формула 1 Кристиан Хорнър, се опитва да го извади от отбора. Въпреки доминацията на Ред Бул този сезон, все по-упорити стават предположенията, че Хорнър се опитва да се освободи от Марко и да получи цялата власт в моторспорт програмата на Ред Бул. Тези предположения тръгнаха от статия с автор бившият пилот във Формула 1 Лучано Бури.

Доктор Марко е дългогодишен приятел на покойния съосновател и съсобственик на Ред Бул Дитрих Матешиц, който почина миналата година. Сега за спорта и инвестициите отговаря Оливър Минцлаф, като доктор Марко вече проведе няколко срещи с новия силен човек в Ред Бул и коментира, че може да си тръгне във всеки един момент, въпреки че има договор с компанията до края на 2024 година.

Верстапен разказа как и той е успял да ядоса доктор Марко

“Нямам представа откъде се появиха слуховете, че ще ме сменят или освобождават - обясни Марко пред OE24. - Няма да има среща на директорите, аз имам договор до края на следващата година. Кога и как ще спра да работя решавам аз, а не например, господин Хорнър. Заради новите структури в Ред Бул, всичко е различно и хората се опитват да определят наново властта си.”

Доктор Марко може да загуби мястото си в Ред Бул

Доктор Марко се постара да обясни, че в последните дни Ред Бул са затрупани от спекулации.

От Ред Бул отрекоха, че Перес ще се отказва

“Всичко това са спекулации, същото важи и за Серхио Перес, не сме му поставяли ултиматум да завърши на второ място, иначе ще го освободим от отбора - обясни Марко. - Ние печелим много, случват се невероятни неща и представянето на Макс Верстапен трябва да бъде оценено високо, направо е изключително. Сега гледаме към Остин, където се надяваме, че Макс ще спечели своята победа №50 във Формула 1.”

Тото Волф: Можем да победим Ред Бул преди 2026

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти