Пиер-Луи Лубе изненадващо се раздели с навигатора си в WRC

Пилотът на М-Спорт в Световния рали шампионат (WRC) Пиер-Луи лубе изненадващо се раздели с навигатора си Николас Джилсул два кръга преди края на сезон 2023. Двамата започнаха да работят заедно в началото на годината, след като бившият навигатор на Лубе – Венсан Ланде започна да работи със Себастиен Ожие.

Раздялата между Лубе и Джилсул идва две седмици след тяхната високоскоростна катастрофа в началото на рали „Чили“. След нея френският пилот намекна за неразбирателство с белгийския си навигатор, който в миналото четеше записките на Тиери Нювил, но двамата се разделиха в края на 2020 година.

„Разделихме се по-рано от очакваното, въпреки общата ти амбиция за успешно партньорство. Опитът, който ти ми предаде в първия ми пълен сезон в WRC ще ми бъде много полезен в бъдеще. Пожелавам ти всичко най-добро за бъдещето Николас Джилсул“, написа Лубе в своя профил в Инстаграм.

Все още не е ясно кой ще бъде навигатор на френския пилот за предстоящото в края на месеца рали „Централна Европа“. Според motorsport.com това ще бъде Бенямин Вейяс, който през миналата година участва в пет ралита с Ожие, преди да се раздели с осемкратния шампион след победата им в Испания.

В рали „Централна Европа“ М-Спорт ще участва в три коли в Rally1 категорията. Освен Лубе цветовете на британския тим в асфалтовото състезание, което ще се проведе в Чехия, Австрия и Германия ще защитават още Ойт Танак и Грегоар Мюнстер, за когото това ще е втори старт с Пума-та.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти